Cimera de kyoto
PROBLEMES
PROBLEMES
El canvi climàtic atribuït a l'activitat humana és, en l'actualitat, un fet d'àmplia acceptació. El Protocol de Kyoto és un conveni internacional per la prevenció del canvi climàtic, fet per l'ONU dins de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic i signat el 2002 per la Unió Europea, que té com a objectiu que països industrialitzats redueixin les seves emissions un 8% per sota del volum del 1990, ja que els que estan en vies de desenvolupament no tenen cap restricció, com es el cas de la Xina, l'Índia, o el Brasil, que són dels més contaminants.
PROPOSTES
L'objectiu principal és lluitar contra els efectes del canvi climàtic. Segons les xifres de la ONU, es preveu que la temperatura mitjana de la superfície del planeta augmenti entre 1,4 i 5,8 °C d'aquí al 2100, encara que els hiverns siguin més freds i violents. Això es coneix com a escalfament global. Senyala la Comissió Europea sobre Kyoto.
ACORDS PRESOS
El compromís serà d'obligatori compliment quan ho ratifiquin els països industrialitzats responsables d'almenys, un 55 % de les emissions de CO2. Amb la ratificació de Rússia el març del 2005, després d'aconseguir que la UE pagui la reconversió industrial russa, així com la modernització de les seves instal·lacions, en especial les petrolieres, el protocol ha entrat en vigor.
L'acord estableix una reducció global de les emissions del 5,2% respecte als nivells del 1990. Per a aconseguir-ho, s'assigna a cada país una quota d'emissions límit, que, en el cas d'Espanya, se situa un 15% per sobre dels nivells de 1990.
LINKS
Viquipèdia
Generalitat de Catalunya
Ciment català